Kerstviering Zingen Houdt Jong

Kerstviering Zingen Houdt Jong

We zijn met Zingen Houdt Jong alweer bezig met de Kerst! We hebben nog een aantal weken, maar de tijd vliegt soms voorbij. Naast repeteren op de donderdagochtend is er ook een groep die wekelijks thuis (samen) oefent.

Op zaterdag 17 december 2022 is er namelijk een kerstconcert in de Willibrordkerk, waarschijnlijk om 15.00 uur. De definitieve tijd zal nog worden gepubliceerd. Hopelijk kan het nu wel doorgaan. Wat was dat erg, vorig jaar: na de
zoveelste Corona-golf waren we eindelijk weer begonnen. Druk voor kerst 2021 aan het repeteren en werkelijk op het allerlaatste ogenblik werd het concert afgelast. En gelukkig is het nu buiten niet meer zo warm, want anders is het altijd een beetje typisch om dan al kerstliederen te repeteren.

We hebben nu versterking op de piano door Jan Bloemkolk, een bekende verschijning in de Schakel.
Wat kan die man goed spelen! Een aanwinst dus. Hij straalt ook rust uit, en het lijkt hem geen energie te kosten.

In de Schakel heb je nu ook Appeltaart concerten, daar hoorden we van via Jan Bloemkolk. Het is speciaal voor ouderen en/of mensen die minder snel naar bijv. Vredenburg of het Concertgebouw kunnen. De muziek komt naar u toe! Het eerste Appeltaart concert is geweest, en goed bevallen. Hou voor deze Appeltaart concerten de agenda van de Schakel in de gaten.

Ook is Jan Bloemkolk betrokken bij concerten van twee Oekraïense Kinderkoren, die samen naar Nederland komen. Zij geven op o.a. 31 oktober in de Mariakerk, Boelenslaan 11, De Meern een concert. Ze komen zelfs ook op TV bij Podium Klassiek (voorheen Podium Witteman).

De Schakel, met de mooie podiumzaal, is tegenwoordig onze vaste repetitie standplaats op de donderdagochtend van 9.45-11.30 uur. Het staat nog steeds onder leiding van Jos Post, die professioneel is geschoold. Hij hoort echt alles (oeps een foute noot..).

We kunnen nog altijd versterking gebruiken. Kom daarom gerust eens langs op de donderdagochtend om ons koor te versterken, sopraan, alt, bas of tenor. Of stuur een bericht via de contactpagina.

(dit bericht is overgenomen uit het clubblad van ABZ en geschreven door Martha)

Over de auteur

Jeroen administrator