Over Anders Bezig Zijn (ABZ)

Anders Bezig Zijn (ABZ)

Anders Bezig Zijn (ABZ) is een vereniging die zich sinds de oprichting richt op mensen die, ongeacht de leeftijd, niet meer deelnemen aan het arbeidsproces. ABZ is gericht op ouderen van 55 jaar en ouder, maar met een lagere leeftijd ben je ook welkom. Bijvoorbeeld wanneer je door een handicap niet meer deelneemt aan het arbeidsproces. Het hele jaar door organiseert ABZ diverse binnen- en buitenactiviteiten. Maar als lid kan je ook deelnemen aan de jaarlijks terugkerende evenementen zoals de bingoavond, het competitie-kaarten en de feestelijke jaarafsluiting. Iedereen van 55+ uit de regio (Vleuten, De Meern, Utrecht, Harmelen, Haarzuilens, Maarssen etc.) is welkom bij ABZ.

Hieronder een paar voorbeelden van waarom je lid zou willen worden van ABZ:

  • Je bent 50 en kan door een handicap niet meer werken, en je vind het gezellig om creatief bezig te zijn samen met anderen.
  • Je bent 55 en afgekeurd. Alle klusjes in huis zijn gedaan en je wilt wel eens anders bezig zijn.
  • Je bent 60 jaar en bent met vervroegd pensioen gegaan. Je mist het dagelijkse contact met collega’s en wilt daarom graag in contact komen met leeftijdgenoten.
  • Je bent 75 en geniet van je AOW, ook heb je een mooie treinbaan op zolder, waar je veel tijd aan besteedt. Maar je zou ook wel eens een potje willen kaarten of biljarten.
  • Je bent 80 en hebt je hele leven gezongen, je stem is nog goed en je zou graag in een koor willen zingen.
  • Je houdt van klaverjassen, biljarten, zingen, knutselen, tuinieren, vissen, bingo, sjoelen of van gezelligheid!

Bestuur ABZ

Het bestuur van ABZ bestaat uit ongeveer 7 leden, waaronder de voorzitter, secretaris en penningmeester. Via het contactformulier op deze website kan je eenvoudig contact opnemen met de secretaris. Hij zal je vraag of verzoek eventueel doorzetten naar de juiste persoon binnen de vereniging.

Clubblad ABZ

Het officiële clubblad van ABZ verschijnt 6x per kalenderjaar. Het staat boordevol leuke verhalen, nieuwtjes, puzzels, praktische informatie en leuke kortingen bij bedrijven uit de regio. De redactie is altijd opzoek naar leuke stukjes om te plaatsen in het blad. Wil je hieraan bijdragen, neem dan vooral contact op via het contactformulier.

Geschiedenis ABZ

Drie Vleutenaren besloten in 1982 om de ‘WAO-groep’ op te richten voor ouderen van 55+. De drie heren waren Jacobs, van Dijk en Kooijman. Jacobs zocht zelf een leuke vrijetijdsbesteding, nadat hij na een ongeval was afgekeurd. Van Dijk was de postbode in Vleuten en kende iedereen. Hij wist dan ook dat er veel andere mensen ‘ook thuis liepen’. Kooijman was al actief in het verenigingsleven en kon zo de juiste contacten leggen. Men nam contact op met de heer van Egmond, die onmiddellijk bereid was om dit idee in uitvoer te brengen. Op 23 september 1982 vond de oprichtingsvergadering plaats, die geopend werd door de toenmalige burgemeester Middelweerd.

De eerste activiteiten die georganiseerd werden waren klaverjassen en biljarten op donderdagavond in Vleuten. Gedurende de jaren zijn er vele activiteiten bij gekomen en andere activiteiten verdwenen, maar klaverjassen en biljarten kan ook nu nog samen met andere ABZ leden.

In 2017 heeft Anders Bezig Zijn het 35 jarig jubileum gevierd met alle leden.

Lid worden van ABZ

Wil je ook lid worden van onze leuke vereniging? Of misschien liever donateur worden? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. De contributie is slechts €30,- per jaar, waarvoor je aan de meeste activiteiten gratis deel kan nemen.