Sjoelcompetitie ABZ 2023

Sjoelcompetitie ABZ 2023

Door: Nol Gresnigt

Op 11 oktober 2022 werd mij gevraagd of ik de standen bij wilden houden van de sjoelers, voorheen een taak van Leny, die er veel voor gedaan heeft, waarvoor natuurlijk dank verschuldigd is. Op die datum zijn we dus officieel gestart met het bijhouden van de punten. Dinsdagmiddag om 14 uur wordt er gestart in de schakel met 27 deelnemers, die allen hun beste beentje (handje) voorzetten.

We sjoelen met 4 of 5 bakken met elk 3 of 4 spelers, ieder gooit om en om 4 maal, dan een gezellige pauze en dan weer 4 maal. Al gauw ontstaat er een kopgroepje van mensen die het beste kunnen mikken. Terwijl iedereen er plezier in hebt, want het gaat er natuurlijk om een leuke middag samen te zijn en elkaar aan te moedigen. Vooral Kees laat van zich horen en haalt het beste uit de spelers naar boven door goede aanwijzingen te geven, waar dan niet altijd naar geluisterd wordt, tot soms ergernis van Kees.

Uiteindelijk zijn we na 42 ronden sjoelen tot een spannende eindspurt gekomen, welke terug te lezen is in het ABZ clubblad van september 2023.

Over de auteur

Jeroen administrator